съставки
- Супа
- 1.5 килограма смесени лозови домати разполовени
- 1 цяла глава чесън
- 800 мл добър зеленчуков бульон
- Китка пресен босилек
- Сол и черен пипер
- Екстра върджин зехтин
- Тостове
- 8 филийки от BFree кафяв хляб със семена
- 8 филийки сирене (използвайте сирене по ваш избор)
- 4 tbs доброкачествено песто от магазина или домашно приготвено
Инструкции
- Загрейте фурната предварително на 160°C
- В голяма тава за печене добавете доматите с разрязаната страна нагоре, натрошете скилидката чесън и задръжте кожата върху нея, набийте я с нож и ги добавете в тигана.
- Поръсете с малко екстра върджин зехтин и поръсете малко сол и черен пипер. Поставете в предварително загрятата фурна за 40 минути, или докато доматите омекнат и леко се карамелизират.
- Когато доматите са готови, извадете от фурната и извадете всички скилидки чесън, отстранете чесъна от люспите и го сложете в голяма тава. Изхвърлете кожата.
- Изпразнете в тигана всички домати и всички сокове, отделили се по време на готвене.
- Разбъркайте всичко малко и добавете зеленчуковия бульон. Оставете да заври и след това намалете на бавен огън. Добавете малка шепа листа босилек и разбъркайте, за да се комбинират.
- С помощта на пръчков блендер или блендер с висока мощност разбийте супата до желаната консистенция, аз харесвам моята доста гладка. Опитайте за подправка и добавете съответно.
- Оставете на топлина, докато правите тостовете. Намажете 4 филийки хляб с 1 супена лъжица песто върху всяка, отгоре поставете сирене по избор и още една филия хляб. Запечете в тиган от двете страни, докато сиренето се разтопи или с помощта на машина за препичане на сандвичи.
- Когато сте готови да сервирате, добавете супата в купички и отгоре поръсете с няколко листа пресен босилек и струйка зехтин. С препечени филийки, нарязани на кубчета отстрани.